بیماری سرطان خون، لوسمی یا لوکمیا به تکثیر غیر طبیعی و بی رویه سلول های گلبول سفید خون گفته می شود. تکثیر خارج از کنترل سلول های گلبول سفید خون در عملکرد نرمال این سلول ها تاثیر منفی می گذارد.  . لوکمیا مییلوئیدی مزمن (CML) با افزایش بی رویه تکثیر سلول های بنیادی میلوئیدی ایجاد می شود. از نظر ژنتیکی این نقص بدلیل وقوع جابجایی از نوع  نوترکیبی کروموزومی متقارن  بین بازوی بلند کروموزوم های شماره 9 و 22 می باشد t(9:22)(q34;q11) که در نهایت این نوترکیبی سبب ایجاد کروموزومی به نام فیلادلفیا می گردد. بدنبال این جا به جایی همولوگ تیروزین کینازی ژن ABL1 روی کروموزوم 9 در کنار ناحیه ی شکست دسته ی ژنی BCR روی کروموزوم 22 قرار می گیرد که سبب کد شدن بی رویه و غیر قابل کنترل تیروزین کیناز می گردد. بسته به اینکه ناحیه شکسته ژن ABL1 در کدام ناحیه دسته ی ژنی BCR قرار بگیرد سه نوع رونوشت با طول های مختلف ایجاد می گردد:

شایع ترین نوع رونوشت فیوژن BCR-ABL1، رونوشت P210 BCR-ABL می باشد که منجر به تولید پروتئین فیوژن به نام P210 Major BCR-ABL1 می گردد.  در گونه های کمیاب CML، جا به جایی، منجر به ایجاد رونوشت P190 BCR-ABL و بیان پروتئین فیوژن P190 Minor BCR-ABL1 می گردد. نوع سوم رونوشت فیوژن BCR-ABL1 که در جمعیت های بسیار نادر CML مشاهده می گردد، P230 BCR-ABL می باشد که در نهایت منجر به تولید پروتئین P230 Micro BCR-ABL1  می شود.

دامنه کاربرد

کیت RTP BCR ABL1 Quantitative کیت تشخیصی جهت شناسایی کمی سه رونوشت BCR-ABL1 (p210, p190, p230) در نمونه های گرفته شده از مغز استخوان و خون می باشد.

مبنای واکنش

مبنای کیت RTP BCR ABL1 Quantitative  استفاده از تکنیک Real-Time PCR می باشد. اساس کیت دو مرحله ای بوده که در مرحله ی نخست رونوشت برداری معکوس[1] از نمونه RNA انجام گرفته و بدنبال آن تکثیر و شناسایی رونوشت های Major (p210)، Minor (p190) و Micro (p230) صورت می گیرد.

کیت  RTP BCR ABL1 Quantitative از معدود کیت های سنجش کمی رونوشت BCR-ABL1  می باشد که با دارا بودن یک کالیبراتور ثانویه در راستای ارزیابی نتایج نسبت به مقیاس بین المللی (MMR Calibrator (Cal)) امکان گزارش شدت پاسخ مولکولی بیمار به درمان با مهارکننده های تیروزین کینازی را میسر می سازد.

*پروب DNA مورد استفاده برای تشخیص تکثیر BCR ABL1  و ABL1 فلوفور FAM می باشد.

ویژگی های کاربردی

  • قابلیت شناسایی 74/1 کپی نامبر از رونوشت موتاسیون
  • قابلیت اندازه گیری میزان هر سه فیوژن Major, Minor و Micro رونوشتBCR-ABL
  • Two Step و دارای مواد لازم جهت رونوشت برداری معکوس RNA و سنتز cDNA در داخل کیت
  • امکان تعیین میزان پاسخ های اصلی مولکولی (DMR و MMR)  در طول درمان
  • کیت تشخیصی RTP BCR ABL1 Quantitative دارای سرعت بالا، کارآیی آسان برای کاربر می باشد و با انواع دستگاه های Real -Time PCR موجود در بازار سازگار می باشد.

شرایط نگهداری کیت

دمای نگهداریدمای  -15 تا -20 درجه ی سانتی گراد
حساسیت به نور و دمامحلول پرایمر و پروب ها به نور حساس هستند.
تعداد دفعات ذوباجزای کیت  قابلیت سه مرتبه متوالی ذوب و انجماد را دارند. از ذوب و انجماد محلول ها بیش از سه مرتبه جدا خودداری کنید.
تاریخ انقضااز زمان تولید به مدت 12 ماه

کمترین حد شناسایی (LOD)

کمترین حد شناسایی به معنای کوچکترین مقدار نشانگر هدف می باشد که می تواند دقیقاً شناسایی شود. LODکیت RTP BCR ABL1 Quantitative به عنوان کمترین مقدار DNA جهش یافته در پس‌زمینه DNA نوع وحشی تعریف می‌شود که در آن یک نمونه جهش یافته نتایج مثبت جهش را در 95٪ آزمایش‌ها ارائه می‌دهد. کمترین حد شناسایی کمتر از 3 کپی نامبر از رونوشت فیوژن BCR ABL1 می باشد.

مشخصات

ویژگی های کیت RTP BCR ABL1 Quantitative به صورت اختصاری در جدول زیر ارائه شده است:

توضیحات
روش مورد استفادهReal-Time PCR
نوع نمونهخون
مدت زمان انجام واکنش90 دقیقه
تعداد تست48 تست

[1] Reverse Transcription

اسکرول به بالا