علائم سرطان تخمدان چیست؟ علت آن چیست؟

سرطان تخمدان
0
(0)

سرطان تخمدان رشد سلول هایی است که در تخمدان ها تشکیل می شود. سلول ها به سرعت تکثیر می‌شوند و می‌توانند به بافت های سالم بدن حمله کرده و آن ها را از بین ببرند. دستگاه تناسلی زنان شامل دو تخمدان است، یکی در هر طرف رحم، تخمدان ها (هر کدام به اندازه یک بادام) تخمک و همچنین هورمون های استروژن و پروژسترون تولید می‌کنند. درمان این سرطان معمولاً شامل جراحی و شیمی درمانی است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با سرطان تخمدان و علائم آن آشنا کنیم.(1)

علائم سرطان تخمدان 

زمانی که سرطان تخمدان برای اولین بار ایجاد می‌شود، ممکن است علائم قابل توجهی ایجاد نکند. هنگامی که علائم رخ می‌دهد، معمولاً به سایر بیماری های شایع تر نسبت داده می‌شود.

علائم و نشانه های سرطان تخمدان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نفخ یا ورم شکم
  • هنگام غذا خوردن به سرعت احساس سیری می‌کند
  • کاهش وزن
  • ناراحتی در ناحیه لگن
  • خستگی
  • کمر درد
  • تغییر در عادات روده مانند یبوست
  • نیاز مکرر به ادرار کردن

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم یا علائمی دارید که شما را نگران می‌کند، به پزشک مراجعه کنید.

علت سرطان تخمدان 

مشخص نیست که چه چیزی باعث سرطان تخمدان می‌شود، اگرچه پزشکان مواردی را شناسایی کرده اند که می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

پزشکان می‌دانند که این سرطان زمانی شروع می‌شود که سلول‌های داخل یا نزدیک تخمدان‌ها تغییرات (جهش) در DNA خود ایجاد کنند. DNA یک سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می‌گوید چه کاری انجام دهد. تغییرات به سلول‌ها می‌گویند که به سرعت رشد کرده و تکثیر شوند و توده‌ای (توموری) از سلول‌های سرطانی ایجاد کنند. سلول های سرطانی زمانی به زندگی خود ادامه می‌دهند که سلول های سالم بمیرند. آنها می‌توانند به بافت های مجاور حمله کنند و از تومور اولیه جدا شوند و به سایر قسمت های بدن گسترش یابند (متاستاز).

آیا سرطان تخمدان به طور کامل قابل درمان است؟

بله، بسیاری از زنان پس از جراحی و یا شیمی درمانی به طور کامل از سرطان تخمدان بهبود می‌یابند. این سرطان ناشی از تومورهای استرومایی یا سلول های زاینده نرخ بقای بالایی دارند. با این حال، کارسینوم اپیتلیال شایع ترین نوع این سرطان است و نرخ بقای کمتری دارد.

انواع سرطان تخمدان

نوع سلولی که سرطان در آن شروع می‌شود، نوع سرطان تخمدان شما را تعیین می‌کند و به پزشک کمک می‌کند تا تشخیص دهد کدام درمان برای شما بهترین است. انواع آن عبارتند از:

  • سرطان اپیتلیال تخمدان: این نوع رایج ترین است. این شامل چندین زیرگروه، از جمله سرطان سروز و کارسینوم موسینوس است.
  • تومورهای استرومایی: این تومورهای نادر معمولاً در مراحل اولیه نسبت به سایر سرطان تخمدان تشخیص داده می‌شوند.
  • تومورهای سلول زایا: این سرطان‌های نادر تخمدان در سنین پایین‌تر رخ می‌دهند.

عوامل خطر Ovarian cancer

عواملی که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهند عبارتند از:

  • سن بالاتر: با افزایش سن خطر ابتلا به این سرطان افزایش می‌یابد. اغلب در افراد مسن تشخیص داده می‌شود.
  • تغییرات ژنی ارثی: درصد کمی از سرطان تخمدان ناشی از تغییرات ژنی است که از والدین خود به ارث برده اید. ژن هایی که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند عبارتند از BRCA1 و BRCA2. این ژن ها خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش می دهند.
  • چندین تغییر ژنی دیگر برای افزایش خطر سرطان تخمدان شناخته شده است، از جمله تغییرات ژنی مرتبط با سندرم لینچ و ژن های BRIP1، RAD51C و RAD51D.
  • سابقه خانوادگی: اگر بستگان خونی دارید که سرطان تخمدان در آنها تشخیص داده شده است، ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهید.
  • اضافه وزن یا چاق بودن: اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد.
  • درمان جایگزینی هورمونی پس از یائسگی: مصرف هورمون درمانی جایگزین برای کنترل علائم و نشانه های یائسگی ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهد.
  • اندومتریوز: اندومتریوز یک اختلال اغلب دردناک است که در آن بافتی شبیه به بافتی که داخل رحم شما را می‌پوشاند در خارج از رحم شما رشد می‌کند.
  • سن شروع و پایان قاعدگی: شروع قاعدگی در سنین پایین یا شروع یائسگی در سنین بالاتر یا هر دو ممکن است خطر ابتلا به Ovarian cancer را افزایش دهد.
  • هرگز باردار نشده اید: اگر هرگز باردار نشده اید، ممکن است خطر ابتلا به این نوع از سرطان را افزایش دهید.

جلوگیری از سرطان تخمدان

هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان تخمدان وجود ندارد. اما ممکن است راه هایی برای کاهش خطر وجود داشته باشد:

  • مصرف قرص های ضد بارداری را در نظر بگیرید. از پزشک خود بپرسید که آیا قرص های ضد بارداری (قرص های ضد بارداری خوراکی) ممکن است برای شما مناسب باشد یا خیر. مصرف قرص های ضد بارداری خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهد. اما این داروها خطراتی دارند، بنابراین در مورد اینکه آیا مزایا بر این خطرات بر اساس موقعیت شما بیشتر است یا خیر، بحث کنید.
  • عوامل خطر خود را با پزشک در میان بگذارید. اگر سابقه خانوادگی سرطان سینه و تخمدان دارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک شما می تواند تعیین کند که این ممکن است چه معنایی برای خطر ابتلا به سرطان داشته باشد. ممکن است به یک مشاور ژنتیک ارجاع داده شوید که می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا آزمایش ژنتیک ممکن است برای شما مناسب باشد یا خیر. اگر مشخص شد که تغییر ژنی دارید که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد، ممکن است برای جلوگیری از سرطان، جراحی را برای برداشتن تخمدان‌ها در نظر بگیرید.
نتیجه گیری

ما در این مقاله درباره سرطان تخمدان توضیح دادیم. در صورتی که علائمی مانند نفخ یا ورم شکم، هنگام غذا خوردن به سرعت احساس سیری می کنید کاهش وزن بدون تلاش دارید و سایر علایمی که در مقاله ذکر شد به پزشک متخصص مراجعه کنید. شما میتوانید سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید.

این نوشته تا چه اندازه برای شما مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کن تا امتیازت رو ثبت کنی!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای دهندگان 0

هنوز کسی رای نداده اولین نفری باش که رای میده!

LinkedIn
Print
Email
آخرین مطالب
با ثبت ایمیل، از جدید‌ترین مطالب با‌خبر شوید !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا