کاندوم برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی

کاندم برای پیشگیری از STD
4
(4)

کاندوم به عنوان یکی از مؤثرترین و قدیمی‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری، برای بسیاری از افراد در محافظت از آنها در برابر بیماری‌های مقاربتی مؤثر بوده است. در دسامبر 2018، وزارت بهداشت به بسیاری از افراد به شدت توصیه کرد که استفاده از کاندوم در کاهش خطرات بیماری های مقاربتی و عفونت HIV مهم است. این وزارت همچنین به مردم توصیه کرده است که از کاندوم به طور صحیح و مداوم برای محافظت از خود در طول فعالیت های جنسی خود استفاده کنند. ما در این مقاله به طور کامل به این موضوع اشاره خواهیم کرد.(1)

کاندوم چیست؟

کاندوم چیست؟

کاندوم یک وسیله مراقبت بهداشتی می‌باشد که برا پیشگیری از بارداری و انتقال بیماری های مقاربتی در حین رابطه جنسی استفاده می‌شود. این وسیله از جنس لاتکس بوده و هم برای مردان و هم زنان استفاده می‌شود. condom نوع، رنگ و طعم های متفاوتی دارد که آن ها را می‌توانید از طریق داروخانه ها و مراکز درمانی تهیه کنید.

کاندوم مردانه چیست؟

کاندوم مردانه بر روی آلت تناسلی پوشیده می‌شود. معمولاً از لاتکس که نوعی لاستیک است ساخته شده است. اما برخی از آنها از موادی مانند پلی اورتان یا پلی ایزوپرن ساخته شده اند که برای افراد مبتلا به حساسیت به لاتکس بی خطر هستند.

کاندوم زنانه چیست؟

کاندوم زنانه در واژن قرار می‌گیرد. دارای یک حلقه انعطاف پذیر در دو انتها می‌باشد. یک انتهای آن بسته شده و به داخل واژن می‌رود. انتهای دیگر باز است و حلقه بیرون از دهانه واژن قرار دارد. کاندوم های زنانه از مواد ایمن برای افرادی که به لاتکس حساسیت دارند ساخته شده اند.

چگونه از کاندوم مردانه استفاده کنیم؟

کاندوم ها با جلوگیری از ورود مایع منی (مایع حاوی اسپرم) به واژن کار می‌کنند. کاندوم مردانه زمانی که نعوظ می‌شود روی آلت تناسلی قرار می‌گیرد. در حالی که نوک آن را نگه داشته اید تا انتهای آلت تناسلی باز می‌شود تا در انتها کمی فضای اضافی باقی بماند. این باعث ایجاد فضایی برای منی پس از انزال می‌شود و احتمال پارگی آن را کاهش می‌دهد.

پس از انزال مرد، او باید کاندوم را در قاعده آلت تناسلی در حالی که از واژن بیرون می‌کشد نگه دارد. او باید این کار را در حالی انجام دهد که آلت تناسلی هنوز در حالت نعوظ قرار دارد. این از لیز خوردن آن در هنگام نرم شدن جلوگیری می‌کند و این امر می‌تواند باعث ورود اسپرم به واژن شود.

مراحل استفاده از کاندوم

مراحل استفاده از condom

مراحل استفاده از کاندم به شرح زیر می‌باشد:

  1. باز کردن بسته‌بندی
  2. بررسی تاریخ انقضای کاندوم
  3. چک کردن جهت قرارگیری کاندوم
  4. گرفتن فضای لازم برای کاندوم
  5. آهسته و با دقت رول کردن کاندوم روی آلت تناسلی
  6. تنظیم کاندوم به طور صحیح
  7. استفاده از لوسیون برای آسانتر کردن
  8. بعد از انجام رابطه جنسی، خارج کردن کاندوم با دقت لازم

چگونه از کاندوم زنانه استفاده کنیم؟

کاندوم زنانه با استفاده از حلقه انتهایی بسته وارد واژن می‌شود. حلقه دیگر انتهای باز کاندم را ایجاد می‌کند. سپس condom دیواره های واژن را می‌پوشاند و مانعی بین اسپرم و دهانه رحم ایجاد می‌کند. کاندم زنانه را می‌توان تا 8 ساعت قبل از مقاربت گذاشت. بلافاصله پس از رابطه جنسی و قبل از ایستادن باید برداشته شود.

نکته مهم : کاندوم‌های زنانه و مردانه را نباید به طور همزمان استفاده کرد زیرا اصطکاک می‌تواند آن‌ها را پاره کنند. به هم بچسبد، یا باعث شود که یکی از آنها در حین مقاربت از جای خود خارج شود. اگر کاندم پاره شود یا بلغزد، مایع منی می‌تواند از بدن خارج شود و احتمال اینکه از بارداری یا بیماری های مقاربتی جلوگیری کند کمتر می‌شود.

آیا کاندوم به محافظت در برابر STD کمک می کند؟

بله. کاندوم های لاتکس، پلی اورتان و پلی ایزوپرن در صورت استفاده صحیح می توانند به پیشگیری از بسیاری از بیماری های مقاربتی کمک کنند. آن هایی که از پوست بره ساخته شدند برای جلوگیری از بیماری های مقاربتی، به ویژه HIV/AIDS به خوبی کار نمی‌کنند.

condom در برابر عفونت های منتشر شده از زخم های روی پوست که با condom پوشانده نشده اند (مانند انتهای آلت تناسلی یا کیسه بیضه) محافظت نمی کنند. زوج هایی که رابطه جنسی دارند، باید همیشه از condom برای محافظت در برابر بیماری های مقاربتی استفاده کنند، حتی در صورت استفاده از روش های دیگر کنترل بارداری.

پرهیز (نداشتن رابطه جنسی) تنها روشی است که همیشه از حاملگی و بیماری های مقاربتی جلوگیری می‌کند.

به طور خلاصه 

کاندوم یکی از روش‌های موثر برای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی است. این وسیله یک عملکرد محافظتی قوی دارد و در کنترل باروری نیز مؤثر است. تاثیر آن در کاهش انتقال بیماری‌های منتقله‌ جنسی، مانند اچ آی وی (HIV)، سیفیلیس، گُنُوره، کلامیدیا، هپاتیت ب و سی و زایمان‌زودرس را به‌طور معتبری اثبات کرده است.

استفاده منظم و صحیح از condom می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های جنسی را به شدت کاهش دهد. condom از ایجاد تماس مستقیم بین مخاط بافت‌های جنسی و جلوگیری از انتقال مایکروب‌ها و ویروس‌ها بین دو نفر در هنگام روابط جنسی جلوگیری می‌کند. همچنین، استفاده از condom در زمان رابطه جنسی به معنای استفاده از روش بدون دخالت هورمونی و جراحی برای کنترل باروری می‌باشد که می‌تواند برای بسیاری از افراد انتخاب اولیه باشد.

با این حال، برای داشتن تاثیر بهتر، لازم است که به صورت صحیح و به‌درستی آن را استفاده کرد. استفاده نادرست، تماس مستقیم بین پوست کاندوم و نیزهٔ آلت تناسلی یا عدم استفاده از کاندم از ابتلا به بیماری‌های جنسی ممانعت نخواهد کرد. بنابراین، باید همواره از کاندوم‌های با کیفیت و بدون خرابی استفاده کرده و در هر بار استفاده از کاندم جدیدی را به‌کار برد.

نتیجه گیری

به طور خلاصه، کاندوم یک روش موثر، قابل اعتماد و پراکنده برای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی است. استفاده منظم و صحیح از آن می‌تواند در کاهش خطر انتقال بیماری‌های جنسی و بهبود سلامت جنسی کمک کند.

این نوشته تا چه اندازه برای شما مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کن تا امتیازت رو ثبت کنی!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای دهندگان 4

هنوز کسی رای نداده اولین نفری باش که رای میده!

LinkedIn
Print
Email
آخرین مطالب
با ثبت ایمیل، از جدید‌ترین مطالب با‌خبر شوید !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا