کیت HCV چیست؟ راه تشخیص هپاتیت C

هپاتیت C چیست؟
0
(0)

به التهاب کبد ناشی از ویروسHCV ، هپاتیت C می گویند.این ویروس می تواند باعث ایجاد هپاتیت حاد و مزمن شود که شدت آن از یک بیماری خفیف تا یک بیماری جدی و مادام العمر که شامل سیروز کبدی و سرطان متغیر است. عفونت های حاد HCV معمولاً بدون علامت هستند و اغلب منجر به یک بیماری ایی که زندگی فرد را تهدید کند، نمی شود. در این مقاله ، قصد داریم تا شما را با علائم ، روش های تشخیص ، روش های انتقال و پیشگیری از این ویروس آشنا کنیم.(1)

ویروس هپاتیت C ویروسی است که از طریق خون منتقل می‌شود. بیشتر این عفونت ها از طریق روش‌های تزریق ناایمن، مراقبت‌های بهداشتی ناایمن، تزریق خون غربال‌نشده، استفاده از مواد مخدر تزریقی و اعمال جنسی که منجر به قرار گرفتن در معرض خون می‌شود، رخ می‌دهد.

تخمین زده می شود که در سراسر جهان حدود 58 میلیون نفر به عفونت مزمن ویروس هپاتیت C مبتلا هستند و سالانه حدود 1.5 میلیون نفر به این عفونت مبتلا می شوند.تخمین زده می شود که حدود 3.2 میلیون نوجوان و کودک مبتلا به عفونت مزمن هپاتیت C هستند. از بین این آمار، سازمان بهداشت جهانی تخمین زد که در سال 2019، تقریباً 290000 نفر بر اثر هپاتیت C جان خود را از دست دادند که بیشتر آنها به دلیل سیروز و کارسینوم سلولی کبدی (سرطان اولیه کبد) بودند.

HCV real quant pcr

روش های انتقال HCV

ویروس هپاتیت C از طریق خون منتقل می شود. این ویروس اغلب از طریق:

  • استفاده مجدد یا استریل نکردن تجهیزات پزشکی، به ویژه سرنگ ها و سوزن ها در مراکز بهداشتی و درمانی
  • انتقال خون و فرآورده های خونی غربال نشده
  • مصرف تزریقی مواد مخدر و استفاده از سرنگ مشترک

جالب است بدانید HCV می تواند از یک مادر آلوده به نوزادش و از طریق اعمال جنسی که منجر به قرار گرفتن در معرض خون می شود (به عنوان مثال، افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند و یا در میان مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند) منتقل شود. با این حال، این حالت های انتقال خیلی رایج نیستند.

باید بدانید که هپاتیت C از طریق شیر مادر، غذا، آب یا تماس های گاه به گاه مانند در آغوش گرفتن، بوسیدن و به اشتراک گذاشتن غذا یا نوشیدنی با فرد آلوده منتقل نمی شود.

عوامل خطر ابتلا به ویروس هپاتیت C

علائم بیماری هپاتیت C

سیستم ایمنیِ حدود ٪۳۰ (٪۴۵-۱۵) از افراد آلوده شده به این ویروس، به طور خود به خودی ویروس را طی ۶ ماه پس از عفونت بدون هیچ درمانی، پاک می کند. ٪۷۰ باقیمانده (٪۵۸-۵۵ ) از افراد ، دچار عفونت مزمن HCV می شوند. در بین افراد مبتلا به عفونت مزمن HCV، خطر سیروز بین ٪۱۵ تا ٪۳۰ در ۲۰ سال متغیر است.

متاسفانه دوره کمون این ویروس از ۲ هفته تا ۶ ماه متغیر است. پس از اولین مواجهه با این ویروس، تقریباً  ٪۸۰ از افراد هیچ علامتی را نشان نمی دهند. کسانی که هپاتیت حاد دارند ممکن است علائمی مثل تب، خستگی، کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره، مدفوع رنگ پریده، درد مفاصل و زردی (زردی پوست و سفیدی چشم) را نشان دهند.

آزمایشات تشخیصی هپاتیت C چیست ؟

از آنجایی که عفونت‌های HCV معمولاً بدون علامت هستند، تعداد کمی از افراد در صورت بروز عفونت تشخیص داده می‌شوند. در افرادی که به عفونت مزمن HCV مبتلا می شوند، عفونت اغلب تشخیص داده نمی شود زیرا تا دهه ها پس از عفونت بدون علامت باقی می ماند و علائم ثانویه به آسیب جدی کبدی ایجاد می شود. تشخیص زودهنگام می تواند از مشکلات سلامتی ناشی از عفونت و انتقال ویروس جلوگیری کند.پزشک عفونت HCV را به واسطه ۲ مرحله تشخیص می دهد :

۱. آزمایش آنتی بادی های ضد (HCV Total ) HCV که آزمایشی سرولوژیکی است و افراد آلوده به ویروس را شناسایی می کند.

۲. اگر آزمایش برای آنتی بادی های ضد HCV مثبت باشد، آزمایش اسید نوکلئیک برای اسید ریبونوکلئیک HCV (RNA) جهت تأیید عفونت مزمن و شروع روند درمان ، لازم است. این آزمایش حائز اهمیت است ؛ زیرا حدود ٪۳۰ از افراد آلوده به HCV به طور خود به خود عفونت را با یک پاسخ ایمنی قوی و بدون نیاز به درمان پاک می کنند. اگرچه دیگر آلوده نیستند، اما همچنان از نظر آنتی بادی های ضد HCV مثبت خواهند بود. این اسید نوکلئیک برای  HCV را می توان در آزمایشگاه انجام داد.

پس از اینکه فرد مبتلا به عفونت مزمن HCV تشخیص داده شد، باید ارزیابی هایی برای تعیین میزان آسیب کبدی (فیبروز و سیروز) انجام شود. این کار را می توان با بیوپسی کبد یا از طریق انواع آزمایشات غیرتهاجمی انجام داد. درجه آسیب کبدی به پزشک برای درمان و کنترل بیماری کمک می کند.آمارها نشان داده است که  حدود 2.3 میلیون نفر (6.2٪) از 37.7 میلیون نفری که در سراسر جهان با HIV زندگی می کنند، شواهد سرولوژیکی از عفونت HCV در گذشته یا فعلی دارند. بیماری مزمن کبدی عامل اصلی مرگ و میر در میان افراد مبتلا به HIV در سطح جهان است.

درمان بیماری هپاتیت سی چگونه است؟

 HCV همیشه نیاز به درمان ندارد، زیرا پاسخ ایمنی در برخی افراد عفونت را به طور خود به خودی از بین می‌برد. با این حال، زمانی که عفونت HCV مزمن شود، درمان ضروری است. شروع درمان با پرفتن دارو از پزشک و برخی توصیه های پزشکی می باشد. همچنین مدت زمان درمان بسته به فقدان یا وجود سیروز متفاوت است.

راه های پیشگیری از انتقال ویروس HCV

هیچ واکسن موثری علیه هپاتیت C وجود ندارد، بنابراین پیشگیری به کاهش خطر مواجهه با ویروس در مراکز بهداشتی- درمانی و در جمعیت‌های پرخطر بستگی دارد. این جمعیت پرخطر شامل افرادی می شود که مواد مخدر تزریق می کنند و مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، به ویژه کسانی که به HIV آلوده شده اند . روش های پیشگیری توصیه شده توسط WHO عبارتند از:

  • استفاده ایمن و مناسب از تزریقات درمانی و بهداشتی
  • جابجایی و دفع ایمن اشیاء تیز و ضایعات
  • ارائه خدمات جامع جهت کاهش آسیب به افرادی که مواد مخدر تزریق می کنند
  • آزمایش خون اهدا شده از نظر عدم آلودگی خون اهدایی با HBV ، HCV  ، HIV و سیفلیس
  • آموزش پرسنل بهداشتی
  • جلوگیری از قرار گرفتن در معرض خون در طول رابطه جنسی

WHO کمپین سالانه روز جهانی هپاتیت (به عنوان یکی از 9 کمپین سلامت سالانه شاخص خود) را برای افزایش آگاهی و درک هپاتیت ویروسی سازماندهی می کند. برای روز جهانی هپاتیت 2022، WHO بر موضوع «نزدیک تر کردن مراقبت های لازم هپاتیت به شما» تمرکز دارد و خواستار ارائه خدمات ساده‌تر خدمات هپاتیت ویروسی است که مراقبت را به جوامع نزدیک‌تر می‌کند.

کیت HCV چیست؟

کیت تشخیص کمی GB HCV RealQuant® PCR

کیت HCV، یکی از محصولات برتر و پرفروش است. این کیت با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و مدرن، قادر است با دقت بالا ویروس هپاتیت C را تشخیص دهد. همچنین، به لطف سادگی استفاده از آن، این کیت می‌تواند در مراکز درمانی مختلفی از جمله بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین، با توجه به اهمیت زمان در تشخیص هپاتیت C، کیت HCV، توانایی تشخیص سریع ویروس را دارد. این امر می‌تواند در کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های جدی‌تری مثل سیروز کبد یا سرطان کبد موثر باشد. 

خرید کیت HCV

برای خرید کیت HCV و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات ما، لطفاً با شماره ۳-۸۸۵۴۹۷۶۰-۰۲۱ تماس بگیرید. 

محدوده ی جغرافیایی ویروس HCV

HCV شیوعی گسترده دارد. بیشترین میزان شیوع این بیماری در منطقه مدیترانه شرقی و منطقه اروپا است که در هر منطقه ۱۲میلیون نفر به طور مزمن به این ویروس مبتلا هستند. همچنین در منطقه جنوب شرقی آسیا و منطقه غربی اقیانوس آرام، حدود۱۰میلیون نفر در هر منطقه به طور مزمن مبتلا هستند.علاوه بر این ، ۹ میلیون نفر در منطقه آفریقا و ۵ میلیون نفر در منطقه قاره آمریکا به طور مزمن به این ویروس مبتلا هستند.

نتیجه گیری

بهتر از برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت C اقداماتی نظیر رژیم غذایی سالم، عدم مصرف دخانیات و الکل ، ورزش مداوم ، خواب و استراحت کافی و چکاپ مداوم را انجام دهید. هر چند که هنوز راه درمانی برای این بیماری وجود ندارد ولی در صورت ابتلا، اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهید تا از انتقال ویروس به سایرین جلوگیری کنید. رادمان تشخیص پارس، با ارائه کیت HCV، به شما امکان می‌دهد تا با خیال راحت، هپاتیت C را تشخیص دهید و در مقابله با آن اقدام کنید. برای خرید کیت HCV و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات ما، لطفاً با شماره ۳-۸۸۵۴۹۷۶۰-۰۲۱ تماس بگیرید. 

سوالات متداول

هپاتیت سی چگونه منتقل میشود؟

هپاتیت سی از طریق خون مریضان به افراد سالم منتقل می‌شود. انتقال این ویروس اغلب از طریق تزریق مواد مخدر، اشتراک سوزن و وسایل حادثه‌ای از قبیل اشتراک گذاری خون، سوزن و ابزارهای تیز رخ می‌دهد. همچنین انتقال ممکن است از مادر به نوزاد در زمان زایمان و از روش‌های جنسی نیز رخ بدهد.

hcv در آزمایش خون چیست؟

آزمایش خون HCV، ویروس هپاتیت C را شناسایی می‌کند. این آزمایش از خون برداشت می‌شود و با تعیین حضور آنتی‌باده‌ها یا RNA ویروس، اطلاعاتی درباره ابتلا به هپاتیت C و شدت عفونت فراهم می‌کند.

این نوشته تا چه اندازه برای شما مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کن تا امتیازت رو ثبت کنی!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای دهندگان 0

هنوز کسی رای نداده اولین نفری باش که رای میده!

LinkedIn
Print
Email
آخرین مطالب
با ثبت ایمیل، از جدید‌ترین مطالب با‌خبر شوید !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا